Selçuk Üniversitesi Nasıl?Selçuk Üniversitesinin Avantajları ve Dezavantajları
Merhabalar. Adım Mustafa. Selçuk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2018 yılı mezunuyum. Şu an özel sektörde enerji sistemleri alanında bir firmada çalışmaktayım. Üniversite tercih döneminde ki veya şuan üniversite öğrencisi olan arkadaşlarımıza faydası olacağını umarak hem Selçuk Üniversitesi hem de bölümüm hakkında ki bazı izlenimlerimi kaleme almak istedim. Umarım birkaç kişinin dahi olsa aklınızda ki bazı soruları cevaplamış olurum.
Arkadaşlar öncelikle ben Selçuk Üniversitesi Alâeddin Keykubat kampüsünde öğrenim gördüm. Kampüse ulaşım gerçekten rahat. Tramvay durakları kampüsün içinde dahi yer almakta. Bu da Konya soğuklarını düşündüğümüzde özellikle kış aylarında gerçekten çok büyük önem kazanmakta. Kampüs ve çevresi sosyal anlamda insanı tatmin edebilecek derece diyebilirim. Özellikle kampüs diğer üniversitelere kıyasla gerçekten çok büyük. İçerisinde birçok kafeler, halı sahalar, basket alanları, restoranlar, tiyatro salonları, etkinlik alanları ve birçoğu mevcut. Yaz aylarında birçok etkinlikle kampüs gerçekten vakit geçirilebilecek birçok alanla doluyor. Üniversitede birçok aktif kulüplerde var tabi. Üniversitenin gerçekten çok şahane bir spor salonu var. Havuzu, saunası, fitness salonu mevcut ve çokta pahalı olmayan bir ücreti var. Onun haricinde üniversitenin yemekhanesinde çok lezzetli yemekler çıkıyor hem de çok uygun fiyatlara. Tabii ki fakültelerin kendi kantinlerinde de zengin çeşitler mevcut.
Mühendislik fakültesinden bahsedecek olursak. Fakültemizin hoca kadrosunun gerçekten çok iyi olduğunu düşünüyorum. Hocalar sizi meslek hayatına hazırlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ders zamanlarının dışında hocalarla bire bir sohbet edebiliyor ve herhangi bir sorunuzda destek alabiliyorsunuz. Örneğin ben zorunlu stajımı yapacak bir firma bulmakta zorlandığım bir dönemde bir hocamız yardımcı olmuştu. Ben bölüme başlarken bugün düşündüğümde gerçekten o dönemde okuyacağım bölümü tam olarak kavrayamamış olduğumu görüyorum. Ama tabi ki ilerleyen dönemlerde hem aldığım projelerle hem de yaptığım stajlarla ilgi alanlarımı keşfettim.
Elektrik Elektronik Mühendisliği gerçekten çok geniş bir sektör yelpazesine sahip. Çok farklı alanlarda çalışma imkanına sahibiz. Tabi ki her şeyi öğrenmeniz mümkün olmuyor. En azından öğrencilik döneminde ilgi alanlarınızı keşfederek o konularda çalışmalar yapmaya başlarsanız mezun olduktan sonrada kafanızda bir yol haritası olur ve o dönemde afallama durumu olmaz. Bölümden bir şekilde mezun olunuyor ama kesinlikle ders zamanlarınızın haricinde kendinize değer katacak çalışmalar yapmanızı tavsiye ederim. Bir bölüm ne kadar iyi olursa olsun siz üzerine bir şeyler koymadıktan sonra sizi ancak bir noktaya kadar taşıyabilir. Çalışma hayatında öğrencilik döneminde öğrendiğiniz birçok şey karşınıza çıkıyor. Zaten bir kere başlandıktan sonra bir şeylerin devamı geliyor. Her şey gönlünüzce olsun. Hayatınızda başarılar.
Yazar:Elektrik Elektronik Mühendisi Mustafa Doksal
İletişim: [email protected]